Om te blijven voldoen aan de richtlijnen voor brandpreventie, is het doorlopend blijven inspecteren en herstellen van gebreken noodzakelijk.


Onderhoud en service voor brandpreventie

Gebouweigenaren zijn, volgens de regels van het Bouwbesluit 2012, jaarlijks verplicht de brandpreventieve maatregelen in het pand te laten controleren. Daaronder vallen actieve voorzieningen zoals brandblussers, rookmelders en vluchtrouteaanduidingen, maar ook passieve veiligheidsvoorzieningen , zoals brandafscheidingen, branddeuren, brandwerend glas, brandwerende doorvoeringen, brandwerende plafonds, etc, dienen jaarlijks gecontroleerd te worden.

RTM Brandpreventie verzorgt advies, controle en uitvoering van passieve én actieve brandpreventieve maatregelen. Een totaalconcept waarmee je met een gerust hart kunt wonen en werken, want veilig wonen en werken zie je niet, maar voel je wel. Neem dus geen risico’s met de brandveiligheid in je pand en laat controle, montage en onderhoud over aan de specialist: RTM Brandpreventie. 

Periodieke inspecties

Brandpreventie is complex. Daarom voeren wij voor al onze klanten met een onderhoudscontract periodiek een uitgebreide inspectie uit die duidelijkheid verschaft in de staat van de brandpreventieve maatregelen in een gebouw. Zo weet je wat de staat is van alle brandpreventieve maatregelen die in het verleden zijn getroffen en zo weet je dat gebreken tijdig worden opgespoord.

Herstel van gebreken

Binnen ons onderhoudscontract is ook het herstel van gebreken inbegrepen. Treffen wij bij een inspectie diverse gebreken aan, dan zullen wij ervoor zorg dragen dat deze gebreken worden herstelt, zodat de brandveiligheid niet in geding komt. Hierdoor ben je tevens gegarandeerd van het feit dat je altijd voldoet aan de wettelijke eisen.

Doorvoering brandbestendig

Meer informatie?

Wil je meer informatie? Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jouw gebouw voldoet aan de strengste eisen op gebied van brandwerendheid.